Tekvicové kadečo v období tekvicových orgií.

Autor: Romana Dériková | 11.10.2013 o 16:28 | Karma článku: 7,72 | Prečítané:  967x

Mám rada jeseň. Okrem toho, že to je obdobie, keď s nadšením nosím veľmi farebné veci a k nohaviciam si stále môžem dať balerínky a nevyzerá to hlúpo, tak najmä nie je až tak teplo. A teda sa môžem chodiť motať na trhy a nakupovať. A keďže je sezóna mojej najobľúbenejšej potraviny, tak domov neustále nostím tekvicu hokkaidó. Pokiaľ ste si aj vy niekedy domov túto neuveriteľnú dobrotu domov priniesli a už neviete čo s ňou, pretože ste unavení zo všetkých tých polievok, prívarkov, omáčok a iných (inak je super aj na dekorácie!), tuto sa pozrite, ako sa robí tekvicové kadečo. Presnejšie povedané, tekvicové kadečo v obmedzených podmienkach!

Tekvicové kadečo je môj výmysel. Je dosť možné, že to vymyslel aj niekto predo mnou, ale nedal tomu názov a nenapísal o tom blog a tak sa to neráta. Tekvicové kadečo sa pripravuje z tých najchutnejších surovín a preto je veľmi žravé. Pripravte si:

lístkové cesto
cesnak
maslo
biely jogurt (nejaký balkánsky je rozhodne najlepšou voľbou)
tekvicu hokkaidó
špenát
balkánsky syr
šampiňóny

1.jpg

Tento recept bol vykonávaný za skromných podmienok môjho skromného podnájmu, s riadom a nádobami smiešnych rozmerov a najmä v nadšenosti z nových post-it papierikov, ktoré som potrebovala dostať do procesu varenia.

Tekvicu nakrájame na kocky (semiačka nemusíte vyhadzovať, môžete ich omyť, usušiť a konzumovať. mne sa to robiť napríklad nechce a spolubývajúca sa vždy smutne pozerá, ako ich vyhadzujem), šupneme na plech (papier na pečenie je super vec), ochutíme olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry (moja rúra hovorí stupeň 7) na cca 30-40min.

Šampiňóny orestujeme na masle.

Špenát sparíme na masle a cesnaku.

V tomto momente sa tekvica ešte stále pečie a preto máme čas si rozvaľkať  lístkové cesto. Pokiaľ nemáte valček, nezúfajte, zaobídete sa s ostatkami vašej slabosti pre víno.

2.jpg

3.jpg

Teraz ideme vytvárať taštičky, ktoré sa skôr podobajú na kadečo iné, len nie na taštičky. Cesto začneme trhať podľa ľubovôle a vlastnej predstavy toho, ako veľké taštičky chceme vytvoriť. Každá taštička by mala obsahovať:

tekvicu, špenát, šampiňóny, balkánsky syr, soľ, oregáno, čierne korenie

 

5.jpg

 

Znova šupneme do trúby, pečieme cca 15 minút, servírujeme s jogurtom (v rámci stresu, že moja spolubývajúca jogurt chcieť nebude, tak som ho šupla mimo), poprípade s nejakou zeleninou podľa chute.

6.jpg

 

Dobrú chuť, tekvici hokkaidó a kuchyňovaniu v obmedzených podmienkach zdar!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

AUTO

Zamestnanci pracujúci v Googli na roboaute: odišli sme, lebo nám platili príliš veľa

Ľudia z projektu Waymo si nechali vyplatiť obrovské prémie a prešli ku konkurencii.

EKONOMIKA

Ľudia ju zbierajú pri lese, jej pestovanie podporí štát

Štát chce podporiť ovocie, ktoré na Slovensku pestuje len zopár ľudí.

PRIMÁR

Experimentálna liečba zastavila sklerózu multiplex na päť rokov

Pomôcť môže transplantácia kmeňových buniek.


Už ste čítali?