reklama

Tekvicové kadečo v období tekvicových orgií.

Mám rada jeseň. Okrem toho, že to je obdobie, keď s nadšením nosím veľmi farebné veci a k nohaviciam si stále môžem dať balerínky a nevyzerá to hlúpo, tak najmä nie je až tak teplo. A teda sa môžem chodiť motať na trhy a nakupovať. A keďže je sezóna mojej najobľúbenejšej potraviny, tak domov neustále nostím tekvicu hokkaidó. Pokiaľ ste si aj vy niekedy domov túto neuveriteľnú dobrotu domov priniesli a už neviete čo s ňou, pretože ste unavení zo všetkých tých polievok, prívarkov, omáčok a iných (inak je super aj na dekorácie!), tuto sa pozrite, ako sa robí tekvicové kadečo. Presnejšie povedané, tekvicové kadečo v obmedzených podmienkach!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Tekvicové kadečo je môj výmysel. Je dosť možné, že to vymyslel aj niekto predo mnou, ale nedal tomu názov a nenapísal o tom blog a tak sa to neráta. Tekvicové kadečo sa pripravuje z tých najchutnejších surovín a preto je veľmi žravé. Pripravte si:

lístkové cesto
cesnak
maslo
biely jogurt (nejaký balkánsky je rozhodne najlepšou voľbou)
tekvicu hokkaidó
špenát
balkánsky syr
šampiňóny

Obrázok blogu

Tento recept bol vykonávaný za skromných podmienok môjho skromného podnájmu, s riadom a nádobami smiešnych rozmerov a najmä v nadšenosti z nových post-it papierikov, ktoré som potrebovala dostať do procesu varenia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tekvicu nakrájame na kocky (semiačka nemusíte vyhadzovať, môžete ich omyť, usušiť a konzumovať. mne sa to robiť napríklad nechce a spolubývajúca sa vždy smutne pozerá, ako ich vyhadzujem), šupneme na plech (papier na pečenie je super vec), ochutíme olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry (moja rúra hovorí stupeň 7) na cca 30-40min.

Šampiňóny orestujeme na masle.

Špenát sparíme na masle a cesnaku.

V tomto momente sa tekvica ešte stále pečie a preto máme čas si rozvaľkať lístkové cesto. Pokiaľ nemáte valček, nezúfajte, zaobídete sa s ostatkami vašej slabosti pre víno.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Teraz ideme vytvárať taštičky, ktoré sa skôr podobajú na kadečo iné, len nie na taštičky. Cesto začneme trhať podľa ľubovôle a vlastnej predstavy toho, ako veľké taštičky chceme vytvoriť. Každá taštička by mala obsahovať:

SkryťVypnúť reklamu
reklama

tekvicu, špenát, šampiňóny, balkánsky syr, soľ, oregáno, čierne korenie

Obrázok blogu

Znova šupneme do trúby, pečieme cca 15 minút, servírujeme s jogurtom (v rámci stresu, že moja spolubývajúca jogurt chcieť nebude, tak som ho šupla mimo), poprípade s nejakou zeleninou podľa chute.

Obrázok blogu

Dobrú chuť, tekvici hokkaidó a kuchyňovaniu v obmedzených podmienkach zdar!

Romana Dériková

Romana Dériková

Bloger 
  • Počet článkov:  68
  •  | 
  • Páči sa:  0x

moja mama hovorí, že sa lesknem ako koňovi gule.sedlák v meste. študent. barista. čašníčka. učiteľka angličtiny v nízkoprahu armády spásy. dobrovoľník v sociálnych službách. nehorázne sarkastický trúd. náhodný cestovateľ, stopovateľ. a sem tam o tom všetkom rada niečo zdelím. Zoznam autorových rubrík:  rmn the cestovateľIsn´t this ironic?Romanka kuchtíStretla som...Zápisky z frontovCítimLondonThis is musicNezaradenéPoézia

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu