Tekvicové kadečo v období tekvicových orgií.

Autor: Romana Dériková | 11.10.2013 o 16:28 | Karma článku: 7,72 | Prečítané:  949x

Mám rada jeseň. Okrem toho, že to je obdobie, keď s nadšením nosím veľmi farebné veci a k nohaviciam si stále môžem dať balerínky a nevyzerá to hlúpo, tak najmä nie je až tak teplo. A teda sa môžem chodiť motať na trhy a nakupovať. A keďže je sezóna mojej najobľúbenejšej potraviny, tak domov neustále nostím tekvicu hokkaidó. Pokiaľ ste si aj vy niekedy domov túto neuveriteľnú dobrotu domov priniesli a už neviete čo s ňou, pretože ste unavení zo všetkých tých polievok, prívarkov, omáčok a iných (inak je super aj na dekorácie!), tuto sa pozrite, ako sa robí tekvicové kadečo. Presnejšie povedané, tekvicové kadečo v obmedzených podmienkach!

Tekvicové kadečo je môj výmysel. Je dosť možné, že to vymyslel aj niekto predo mnou, ale nedal tomu názov a nenapísal o tom blog a tak sa to neráta. Tekvicové kadečo sa pripravuje z tých najchutnejších surovín a preto je veľmi žravé. Pripravte si:

lístkové cesto
cesnak
maslo
biely jogurt (nejaký balkánsky je rozhodne najlepšou voľbou)
tekvicu hokkaidó
špenát
balkánsky syr
šampiňóny

1.jpg

Tento recept bol vykonávaný za skromných podmienok môjho skromného podnájmu, s riadom a nádobami smiešnych rozmerov a najmä v nadšenosti z nových post-it papierikov, ktoré som potrebovala dostať do procesu varenia.

Tekvicu nakrájame na kocky (semiačka nemusíte vyhadzovať, môžete ich omyť, usušiť a konzumovať. mne sa to robiť napríklad nechce a spolubývajúca sa vždy smutne pozerá, ako ich vyhadzujem), šupneme na plech (papier na pečenie je super vec), ochutíme olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry (moja rúra hovorí stupeň 7) na cca 30-40min.

Šampiňóny orestujeme na masle.

Špenát sparíme na masle a cesnaku.

V tomto momente sa tekvica ešte stále pečie a preto máme čas si rozvaľkať  lístkové cesto. Pokiaľ nemáte valček, nezúfajte, zaobídete sa s ostatkami vašej slabosti pre víno.

2.jpg

3.jpg

Teraz ideme vytvárať taštičky, ktoré sa skôr podobajú na kadečo iné, len nie na taštičky. Cesto začneme trhať podľa ľubovôle a vlastnej predstavy toho, ako veľké taštičky chceme vytvoriť. Každá taštička by mala obsahovať:

tekvicu, špenát, šampiňóny, balkánsky syr, soľ, oregáno, čierne korenie

 

5.jpg

 

Znova šupneme do trúby, pečieme cca 15 minút, servírujeme s jogurtom (v rámci stresu, že moja spolubývajúca jogurt chcieť nebude, tak som ho šupla mimo), poprípade s nejakou zeleninou podľa chute.

6.jpg

 

Dobrú chuť, tekvici hokkaidó a kuchyňovaniu v obmedzených podmienkach zdar!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

SVET

Slovák pomáha pri Mosule: Tu sa bojuje proti najväčšiemu zlu

Neumytý, neoholený, hladný. Po troch dňoch na fronte chce OLIVER VALENTOVIČ len teplú sprchu, pivo a pizzu. Pomáha pri irackom Mosule.

KOMENTÁRE

Koaličný Kotleba? Smer sa už vôbec nehanbí

Snaha kontrolovať moc je natoľko prioritná, že všetko ostatné ide bokom.


Už ste čítali?